Led žarovky z alička

Osvětlení, signalizace, audio, pojistky.

Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři

Odpovědět
berco
*

Led žarovky z alička

Příspěvek od berco »

Zdravím chci poprosit měnil někdo původní žárovky v předních světlech za led žárovky chci objednat něco z alička máte zkušenosti? našel jsem 180w a 300w které jsou lepší abych nespálil parabolu... Měnili jste i na přísvit? Pokud máte zkušenosti můžete dát i odkaz...
Díky
Reklama

tempest
**

Re: Led žarovky z alička

Příspěvek od tempest »

300w? To nespálíš, ale rovnou zapálíš,
Boryš

Příspěvek od Boryš »

S těmi watty to musí být sranda. Homologované Philips mají příkon 18 W.
Tak co mi odpověděl strejda Gůgl tak 180 W mají světelné rampy.
berco
*

Příspěvek od berco »

I just found this on AliExpress:
CZK506.91 | 2/4Pcs 180W Led Lights Headlight Bulb Car Lamp For HYUNDAI i30 GD 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022
https://a.aliexpress.com/_Exs4rCU
Mexican
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

hasicak a slnecne okuliare so sebou
preco hasicak? pretoze to zhori
preco slnecne okuliare? pretoze budu protiiduci tak masivne preblikavat dialkacmi kvoli hmusnemu oslnovaniu, ze ti to znici zrak (opravnene)
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
vrabi
*

Příspěvek od vrabi »

S Čínskými noname nehomologovanými žárovkami mám zkušenost nevalnou, tyto žárovky se dělí převážně na dvě skupiny:

1/ ačkoli výrobce slibuje nesmyslný výkon, tak svítí bídně a výsledná svítivost je nižší než u původních halogenových žárovek
2/ nesvítí špatně, ale vlivem nepřesného ohniska oslňují protijedoucí řidiče a ti pak na tebe blikají dálkovýma :idea:

Takže za mě je doporučení jednoznačné, nešetřit a koupit si homologované žárovky :D
Jinak jak zde již bylo psáno, 180W H7 je totální nesmysl, svítila by tak dvě vteřiny a pak by se roztavila i s parabolou, jelikož takto výkonný čip nelze v takto malé žárovce uchladit (a ani by se tam nevešel). Inzerátům slibujícím totální nesmysl se vyhni.
Za těch 250,- máš pár homologovaných Osram Silver a ty ti budou sloužit spolehlivě a legálně https://www.alza.cz/auto/osram-h7-night ... gJyY_D_BwE
dibarbora

Příspěvek od dibarbora »

Ten kto už len okrajovo uverí tým reklamným nezmyslom.. typu perpetuum mobile, tak by sa mal na myšlienku niečo svojpomocne do auta montovať rovno zabudnúť.
Hyundai Tucson NX4 HEV, 158kW, 2WD, Style+IQ-LED
ex.Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
mozecek

Příspěvek od mozecek »

Dovolim si poznamenat ze vykon vsech LED s postupem casu slabne .. kvalitnejsi slabnou pomalu, levne rychleji. Pokud si koupite LEDku do blinku ci zpatecky je to tak nejak fuk .. kolik toho nacouvate nebo nablikate ze. Ale i kdyby mela levna LED parametry co neoslnuji a na zacatku budete ohromeni, po roce sviceni uz muze byt vykon treba o 1/3 mensi, jen ten progres je pozvolny a plynuly a tak si toho nevsimnete nez je opet vymenite za nove a budete opet nadseni jakou super LED a o kolik lepsi nez minule jste poridili. Co se vykonu tyce tak ten muze byt chvilkove vetsi, ale treba po 15 sekundach se zreguluje a plynule zeslabne, obecne se vykon muze regulovat dle teploty v zavislosti na elektronice - takze v zime to realne muze svitit lepe nez v lete.
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
berco
*

Příspěvek od berco »

Už jsem objednal ...tak zkouším a uvidím co to udělá budu to sledovat
cestovatelcasem
**

Příspěvek od cestovatelcasem »

Se vším, co bylo ostatními řečeno, samozřejmě souhlas. Jen si říkám, že pro ty z nás, kteří mají v noci na okrskách a třeba i v horách problémy se zvěří a kteří uvažují o domontáži přídavných světel (pár homologovaných pro alespoň některou zemi EU se u nás stále prodává, a ne jen mlhovky), by přeci jen mohlo zkusit koupit nějakej výkonnější typ LED v případě, že je v přídavnym světlometu LEDka chlazená "venkem". Prostě plně nezakrytovaná. Sám mám takový (různý) mini přídavný světlomety dva páry.
Spíš než roztavení takovejch přídavnejch světlometů bych ale řešil el.spotřebu po osazení takovejma divotvornejma LEDkama. Btw. už jsem na ali viděl i inzeráty s 200W+ LEDkama... :roll:
Za mě jakmile vidím, že:
- prodejce inzeruje nějakej abnormálně vysokej světelnej výkon, ale současně vtipně píše, že jsou 55/65W "kompatibilní",
- neuvádí ani, jestli je na 12V, 24V nebo dokonce na nějaký rozpětí napětí,
- neuvádí, jak je to s možnou interferencí s elektronikou auta (tzv. "canbus ready" že...),
- nabídka prodejce je nestálá v čase, takže danou LEDku už za rok někdy ani za pár měsíců nekoupíš,
- nabídka prodejce má řadu "zrcadlených" dalších nabídek za obdobný ceny,
- na dotazy reaguje prodejce mlhavě, vyhýbavě, nebo dokonce rádoby přívětivým stylem "would you try to buy one to test?" (má osobní zkušenost...) aniž by na otázky jakkoliv odpověděl,
...pak bych se takovýmu nákupu fakt vyhnul!

Zklamalo mě dokonce pár velmi nadějných CSP LED kandidátů jako DLand Own, kteří byli kolegy z "východu" i jinde recenzovaný jako dobrý (i když ne úžasný). Zdejší kolega EFISO by asi věděl svý :D Tyhle nabídky byly za 1+rok pryč a náhrada nikde. Proč asi...když měly být tak super...?!

Příklad z praxe: jedný mý kolegyni v práci se cca před 2 lety na tehdy novym Toyota Yarisu 1,6l atmo po osazení neofiko LEDkama do hlavních světlometů stalo, že jí na dálnici do Kladna po relativně kratší jízdě v pozdním létě vyletěly pojistky takovým stylem, že jí přestalo svítit pravý i levý v hlavním světlometu současně (!). Měla štěstí, že jela navečer, kdy ještě nebyla úplná tma, jinak by si snad musela zkusit posvítit mlhovkama... Chtěla za to vynadat autoriz.dealerovi, ale pak si uvědomila, že si nechala udělat neofiko zásah do světel, takže by z toho mohly být naopak jen komplikace (auto měla a má ještě v záruce). Možná by to tak nějak mohlo jednou dopadnout i u tvýho :hyu: , kdyby na Ali obalamucenej člověk bez hlubšího rozmyslu uvěřil řadě tamních úžasných nabídek. Na youtube, ale i pár dalších zahranič.fórech pár takových zázraků testovali. Výsledek byl všechno možný jiný jen ne "extrémně úžasný výkon oproti vysoce svítivým žárovkám". Byl velký úspěch, když nějaká LEDka dosáhla naměřeného skutečně vyššího světelnýho výkonu v "hlavním" prostorovym úhlu svícení než výkonný žárovky...
vrabi
*

Příspěvek od vrabi »

Pokud máš strach ze zvěře, tak je nejlepší volbou LED rampa.
Pokud si koupíš tu se správnou homologací, nemusíš nic řešit a když jí rozbiješ nebo přestane svítit, tak není součástí auta a její případná demontáž je jednoduchá. Nehrozí ztráta záruky ani poškození světlometů.
Dát jí můžeš buď na držák na hagusy (líp to svítí) a nebo nad SPZ. V případě SPZ se nic nevrtá, je i s držákem pod SPZ , akorát je vhodné držák trochu upravit, aby lampa nečuměla tolik dopředu, to se ale musí individuálně dle tvaru nárazníku konkrétního auta.
Níže jsou reklamní obrázky jak to vypadá, můj šálek kávy to úplně není, ale funkční to bude ...
Tahle konkrétní má 54W (18x3W), ale můžeš si samozřejmě koupit i silnější :)
Přílohy
rampa4.jpg
rampa4.jpg (43.26 KiB) Zobrazeno 104 x
rampa3.jpg
rampa3.jpg (40.87 KiB) Zobrazeno 109 x
rampa2.jpg
rampa2.jpg (21.19 KiB) Zobrazeno 109 x
rampa1.jpg
rampa1.jpg (64.14 KiB) Zobrazeno 109 x
EFISO
**

Příspěvek od EFISO »

cestovatelcasem píše: 15 led 2026, 12:30

Zklamalo mě dokonce pár velmi nadějných CSP LED kandidátů jako DLand Own, kteří byli kolegy z "východu" i jinde recenzovaný jako dobrý (i když ne úžasný). Zdejší kolega EFISO by asi věděl svý :D Tyhle nabídky byly za 1+rok pryč a náhrada nikde. Proč asi...když měly být tak super...?!
.
Pekne krásne si prečítaj naše SZ a neosočuj ma z niečoho čo som ti NIKDY nenapísal .
Odesláno: 03 črc 2023, 14:41
Od: cestovatelcasem
Příjemce: EFISO

Pořád průběžně zkoumám a ověřuju, jaké nejvhodnější/nejlepší LEDky pro ty mé plánované přídavné (a rozměry malé) světlomety použít. Načetl jsem si něco i ke kritice těch 360°LEDek. Teď jsem ale na "divotvorném" Aliexpressu narazil na, pravda marketingovou, ale zajímavou info o odlišnosti těch 360°LED ve variantě "trubiček" oproti těm dosavadním běžným. Beru sice samozřejmě superlativa na Aliexpressu s rezervou, ale... říkám si, že by na tom něco být mohlo :D ...a že by 360°LEDky možná nemusely být zas až tak špatné a "gimmick", jak se tu a tam v zahraničí píše.

Kromě těch DLAN Own Y1 třebas i tady HLXG (ale podobně třebas 360°od Ovehel nebo Panduk, někdo propagoval i Auxbeam značku):
https://vi.aliexpress.com/item/10050050 ... cification

Cenově jsou o něco levnější než ty DLAND Own Y1, ale pořád je to okolo 1tis. Kč nebo víc.
Co ty na to?
Fakt mají 360°LEDky tak "rozplizlý" nebo nedostatečně "hutný" světelný kužel...? Vím, že rizika vysokosvítivých LEDek v tom smyslu, že způsobují extrémní odlesky z odrazů od dopravních značek, se asi moc zbavit nelze. Ale u přídavných podnárazníkových světel by to zas až tolik nevadilo, protože by se zapínaly jen někdy.
to je správa od teba ! o DLAN Own Y som nikdy nepočul takže som ti ich nemohol odporúčať. Zdejši kolega EFISO vi svý .Tak si prečti všetký naše SZ . Či tam nájdeš moje odporúčanie a moju chválu že sú to super LED žiarovky .Ak je tam taká veta tak ti pošlem 200 euro na LED žiarovky . Ak niečo napíšeš tak nech sú to fakty a nie klamstvá . Co ty nato ?
A ohľadom tejto témy komentujúcích vlákno . Tak tie Waty nie je príkon LED žiarovky ale ekvivalent svetelného výkonu Halogénovej žiarovky takže LED svetlo určite nezapáli parabolu . PRIKLAD : LED žiarovka do lustru E27 PRIKON 8W ma SVIETIVOST ako 60W vláknová žiarovka . Pochopené ?
Pred cca 6 rokmi keď China dala LED zdroj do automobilového svetlometu ako náhrady za vláknové žiarovky tak 90% tvrdilo že svetlomet bol vyrobený pre vláknovú žiarovku a LED žiarovka nikdy nemôže svietiť v svetlomete aby neoslňovala . A teraz keď OSRAM aj PHILIPS vyrábajú LED náhrady do starších aut z Halogénovými žiarovkami tak zrazu "zázrak" že LED žiarovka môže ísť do svetlometu navrhnutému na Halogénovú žiarovku . Ak tvrdím už dlhé roky nie každá LED žiarovka je technologický kvalitná LED žiarovka. Asi všetko k tejto téme na tomto vlákne . Pekný pohodový večer.
Hyndai IX35 1.7CRDI Style 2011 (full LED)
Škoda Favorit 136LS
Škoda 110L
berco
*

Příspěvek od berco »

Tak každý máte v něčem pravdu že.... Neříkám že to bude topka vyzkoušim.. budu to sledovat první dny, když to bude stát za.... tak to vyhodím a přišel jsem akorát o 600 Kč... A nebo budu překvapený že je všechno ok.
EFISO
**

Příspěvek od EFISO »

berco Moje odporúčanie do 600 Kč ak objednané nebudú vyhovovať .
https://www.aliexpress.com/item/1005009 ... 1802qglNFC
4300K je neutrálna biela a 6000K je studena biela .
Hyndai IX35 1.7CRDI Style 2011 (full LED)
Škoda Favorit 136LS
Škoda 110L
Odpovědět

Zpět na „i30 2012- Elektronika“