Vstavana navigacia v NX4

Osvětlení, signalizace, audio, pojistky.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Axel.Foley

Re: Vstavana navigacia v NX4

Příspěvek od Axel.Foley »

Mexican píše: 18 úno 2026, 07:26 a nielen pripojenie stoji H/K prachy - preto do noveho EV2 od Kia davaju ccNC lite bez navigacie. Co u elektromobililu IMHO moze byt celkom problem z pohladu nabijaciek ale nastastie su uz dobre nahrady

udajne nove verzie map teraz nebudem nahravat, ani mi to nestoji za to to tahat do oboch aut. Pockam si do leta na dalsiu..Schvalne vsak vybco ju stiahnete, skuste dat trasu na uliciu Svermova, Vrutky. Napriklad z Brna a dajte vediet ako sa "nove" mapy popasovali s tunelom Visnove a najma zjazdom do centra mesta Vrutky
Bez navi je to možná i lepší, člověk alespoň neplatí nesmyslné peníze za něco, co nefunguje.

Pokud si dobře pamatuji, tunel Višňové a celou D1 kolem Žiliny až po Turany mi ukazovala navi už o Vánocích 2025. Pár dní po otevření. A to mám mapu z léta 2025. Asi nějaký zázrak...
Hyu Tucson 1,7 CRDi Czech Edition, 09/2016, Sand White
Reklama

Pedro76
**

Příspěvek od Pedro76 »

Jsem dost nepoučitelnej.... už z doby co jsem měl tendenci na Gen5W po releasech diskutovat s podporou o chybách.....a vždy to dopadlo že poradili a věděli prd... jsem se v tomhle mohl poučit že to nemá smysl :mrgreen:

Jak jsem psal že mě indický chat na update stránce ohledně OTA odkázal na bluelink mail.... tak sice odpověděl už za celý den a kousek.... ale asi zase nějakej robot kopírující automatické odpovědi... protože mě odkázal zpátky na update infolinku a chat... i když jsem mu napsal že odtud mě poslali k nim.... ](*,) ](*,) ](*,)
2025 Hyundai Tucson FL MR26 NX4 1,6 T-GDI HEV N-Line Premium Ecotronic Grey Pearl
2024 Tucson FL NX4 1,6 T-GDI HEV 20-Years Luxury Cypress Green Pearl (Totálka)
2021 Tucson NX4 MHEV IMT 132kW Style Prem. (prodáno)
2016 Hyundai i30(prodáno)
Pedro76
**

Příspěvek od Pedro76 »

tak o víkendu jsem měl plánované delší cesty, tak jsem to nainstaloval z USB..bo vzduchem nic nepřišlo... Cesta do Bratislavy a pak zpátky nestačila, až v neděli cestou po Brně to doběhlo a následně se nainstalovalo během 5 minut po vypnutí a zamknutí auta...
- nové mapy klasika uplně nové nejsou, třeba zmiňované Višnové tam je pořád ve fázi stavby, takže tě tam navigace samovolně nenavede.
- zajímalo by mě, jak fungují ty proklamované online mapy, protože se nic nezměnilo, když to jen tak z plezíru naplánuji směr Tatry, pořád mě tlačí pod Strečno
- tady kolem Brna si nové useky nevybavuju, ale další víkend mám jet na Strážnici, tam jsou nové kruháče, tak uvidíme či to saje třeba až cestou nějaké kusy před sebe, atd...nikde k tomu napsáno nic samo že není
- v navigaci jediná viditelná změna, a to že detail odbočení se už neukazuje v podokně, ale je přímo v mapě tučnou šipkou v daném místě
- mírné upravy ohlasů, jako třeba započetí jízdy, bohužel ohlas "Babištinou" ... za 700 metru se držtě vlevo není opraven.... i když následně za 300 metrů se držte vlevo na ulici Svatopetrská to zvládne....je to tam od začátku, i přes reportovanou chybu v tom indové nejspíš nevidí rozdíl..
- v doprovodných oknech se objevila vedle kompasů, počasí, kalednářů atd možnost zobrazit si live panoramatický záběr z kamer... využití.. nevím uplně.. tahá to oko jak tam to autíčko jede a míhají se tam okolní objekty... :-)

toliko asi všechno v update ccNc.... zatím tedy ani zkratku za tunelem na Vrůtky nejsem schopen otestovat.... :D
2025 Hyundai Tucson FL MR26 NX4 1,6 T-GDI HEV N-Line Premium Ecotronic Grey Pearl
Pedro76
**

Příspěvek od Pedro76 »

Dneska mi přistála do appky zpráva k Online mapám v ccNc... trošku to nesedí na info při downloadu že se to stahuje při každém plánování trasy...a nebo dva psali to samé, každý jinak....tak uvidíme či to něco zlepší, a či tam Višnové bude dřív než otevřou Hubová-Ivachnová :mrgreen:
Přílohy
Screenshot_20260303_131339(1).jpg
Screenshot_20260303_131339(1).jpg (80.27 KiB) Zobrazeno 94 x
Mexican
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

uuu mesacne updaty! To ma Sygic asi 5 rokov :-)
vonku je pekne a ja ten update asi stiahnem aspon do Stonica (Gen5W) a uvidime

teraz cez vikend sme sli Tucsonom po D1 do Frydku uz cez Weprow (fakt pekny objazd) a predposledny update map ro vobec nezvladal. Dokonca tam nemal ani taku tu ciarkovanu cestu v priprave, proste jazda cez pole
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
kremilek10
**

Příspěvek od kremilek10 »

Je mi nekdo schopen rict, jak ti vyvojari funguji. Jestli nejsou dostatecne inteligentni, nebo je manazeri stupidne ukoluji.
Po 2 tydnech jsem aktualizaci z usb zabalil, ptotoze moje cesta do prace cca 1/2 hodiny na ten prenos proste nestaci. Tim se mi potvrdilo, ze ty OBROVSKE soubory kopiruje system znova a znova.

1, proc to neskopiruje i kdyz je motor vypnuty ? to baterka nezvladne nakopirovat, zvlaste kdyz mam v kufru dalsi baterku :) hlavne, ze mi tam nonstop sviti dioda, ze USB je v rezimu prenosu ](*,)

2, na zaklade predchozi bodu, kdyz uz to maji z jakychkoliv duvodu takto vymyslene, PROC ty soubory nejsou rozdelene na mensi velikosti.

Nekdo muze argumentovat, at si zaplatim prenos vzduchem. To je dalsi kapitola sama pro sebe. Kdyby mi pedro nenapsal, ze prvni aktualizace musi byt pres USB, jinak prenos nebude fungovat, tak to je dalsi bod co dava smysl. Kazdopadne celkove mi to finance nedava absolutne smysl, abych tohle platil.

To se nabavme o tom, ze bych uvital info o tom kolik procent je hotovo ze stazeni. Proste mi prijde, ze to delaji lidi jak z prvni pomocne.
Tucson 1.6 T-GDI MHEV 118kW 20 Years 4x2 DCT (Pine Green Matt), 4/2025
Tucson 1.6 T-GDi 110 kW Start manuál, (Dark Teal Metallic), 7/2021
Kia Cee'd SW 1.4 CVVT Anniversary Plus (Blue Space), 4/2015
Pedro76
**

Příspěvek od Pedro76 »

@mexican
jj, dohnali něco co sygic má už hooodně dlouho... ale ten mě naštval že funkční android auto dal do ročního poplatkového schématu, takže jsem ho poslal že sbohom ještě v době co jsem měl GEN5W ... tak snad to teda dorovnali když už tady se taky platí... :-)

@kremilek10
taky to nechápu... opět... Gen5W se kopírovalo při vypnutém autu , i když to nahlas v update stránce nikdy nepřiznali a tvrdili že máš mít auto nastartované, sám instalátor po zastrčení usb se zeptal či kopírovat a instalovat při vypnutým autě... a pak řekl.. vypni zamkni... dáme ti echo... a šlo to...cca 45 minut... a umělo si to pohlídat že máš 12V baterku ne uplně nabitou, tak to nepustilo...
Proč to tady je jinak fakt nechápu... a to co zmiňuješ.... když budeš downloaderu koukat pod ruce když si to stahuješ na PC... tak on sám si stahuje parciální malé soubor... velké množství ti ukládá na disk... ale pak z toho vytvoří jeden obrovský soubor co ti nakopíruje na USB... a přesně ten přenos pak neustále startuje dokola pokud nejedeš tak dobře hodinu v kuse...a protože nevidíš progres... tak vlastně ani nevíš či nemáš minutku vydržet...
předpokládám že OTA funguje právě tak že si stahuje ty malé díly postupně, pak si to poskládá a spustí instalaci....tedy na rozdíl od USB nestartuje furt dokola jeden soubor když jezdíš mezi prací a domovem na krátko...

No...prostě... radši nic...

btw: včera večer mi odpověděla infolinka bluelink pro 2 týdnech na můj dotaz.. že nemám žádnou OTA aktualizaci... nic o tom že by v trial období bylo omezeno, ale že to pushují postupně a nemá to zjevnou logiku komu kdy... ale že až 10 týdnů může trvat od vydání... ale že koukají na můj VIN a už mám zaktualizováno.. tak asi vše vpořádku... že to tam došlo z USB... to už si nevšiml.. :mrgreen: :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Tucson III - Elektronika“