H1 4WD 2,5 CRDi Starex.
Moderátor: Moderátoři
H1 4WD 2,5 CRDi Starex.
Hledám nějakého borce který by uměl předělat nesmyslné ovládání řazení 4WD a redukce z elektropneumatického (tedy správně elektropodtlakového) na čistě elektrické? Budu vděčný i za tip na někoho. Díky. 
- Reklama
Re: H1 4WD 2,5 CRDi Starex.
Redukcna je zaradovana elektromotorom a pravu poloos lahko prerobis na bowden. Ale dokial das novu sadu elektropodtlakovych ventilov aj s hadickami a hlavne zabranis, aby na ne stekala voda od okna, tak to vydrží. Prípadne nahradit jestvujuci pneu valec na poloosi za iny , priemyselný. Za mna bowden je najjednoduchsie a blbovzdorne riesenie.
Díky "oltcitaku". No už som doplatil raz na odbornosť že vraj značkového servisu u nás. Potom mi viackrát pomohli v značkovom v OV u Makra, ale bolo vždy vo vyčistení kontaktov v nejakej krabičke a sami mi povedali že to je len dočasné riešenie. Mám od nich i katalógové čísla ND ktoré by sa podľa nich mali vymeniť. Problém je v tom že zo štyroch tých dielov nie je možné zohnať dva a zrejme v tom je ten najdoležitejší (Motor ASSY 47303-4B000).
Ten Tvoj návrh mi príde viac ako rozumný. Možeme sa spojiť telefonicky a podrobnejšie vec prebrať? Pošlem Ti kontakt na súkromnú správu a pošli mi na tel. len SMS s Tojim číslom ak súhasíš, ja zavolám - mám možnosť volať velmi výhodne
. Vďaka. J.
Ten Tvoj návrh mi príde viac ako rozumný. Možeme sa spojiť telefonicky a podrobnejšie vec prebrať? Pošlem Ti kontakt na súkromnú správu a pošli mi na tel. len SMS s Tojim číslom ak súhasíš, ja zavolám - mám možnosť volať velmi výhodne
Ak ti cistili kontakty, tak je problem v aktuatore, a ten je celkom problem zohnať. Rieseni je niekolko. Kupit z Aliku nejaku nahradu pre Sorento, ci Terracan(maju ine oznacenia, ale mohli by pasovat, pripadne ich zbastlit s povodnym aktuatorom. Original zozenies(vraj) tu https://crdi.online/products/motor-assy ... 7303-4b000. Inac mi je divne, ze.odchadza. Sice pár pripadov som.zqregistroval v eteri a tam.stacilo vycistit kontakty, pripadne ich prihnuť. Z nich idu signaly do riadiacej jednotky na pohon 4wd. Aby vedela kedy potocit motor
, tiez potrebuje udaje zo spojkoveho spinaca a zo snimaca otacok a rychlosti.Teoreticky sa to dá spravit aj bez nej, ale naco koplikovat a riskovat poruchu. Osobne som.s.nim nemal problem, iba raz urazeny konektor, ten som.nabqstlil naspat a drzi uz roky. Raz mi odisla membrana na spajanie pravej polosi (lepenie nepomohlo, dal som.original a drzi). To iste s ventilmi. Nahradil som ich originalnou sadou a hlavne ich ochranil pred vodou od prepadu klimy a a vstupu vzduchu do kurenia. Mne tam chybali originalne hadice, tak som.tam dal nejake nahradne a odvtedy pokoj. Ak niekedy este odidu, tak tam dám bowden. Neviem, čo iné by som ti poradil. Cas nemám, aby som sa ti s tým hral a čo viem, som napisal. Vela zdaru.
Edit: vraj pasuje tento I just found this on AliExpress:
47303-H1010 For Hyundai Terracan 2001-2006 Kia Sorento 2006-2008 Transfer Shift Motor 47303H1010
https://a.aliexpress.com/_Ezm9qDs. Dodavatela si vyber podla seba, toto bolo len na rýchlo.
Edit: vraj pasuje tento I just found this on AliExpress:
47303-H1010 For Hyundai Terracan 2001-2006 Kia Sorento 2006-2008 Transfer Shift Motor 47303H1010
https://a.aliexpress.com/_Ezm9qDs. Dodavatela si vyber podla seba, toto bolo len na rýchlo.
Vďaka za odpoveď. Niečo z toho sa pokúsim zrealizovať ale bez pomoci niekoho s potrebným vybavením a skúsenosťami asi veľa nezvládnem, vysoký vek a zdrav. stav nedáva záruku úspechu. Naviac celoživotná práca so zbraňami, strelivom a výbušninami cca 56 rokov ma nikdy bližšie nepriviedla k týmto problematikám. H1 využívam dnes už len na zahradu a do terénu na koníčka s vysielaním. Voľadedy bol nevyhnutnou súčasťou mojich ciest po strelniciach a z Nového Jičína objazdil nielen ČR, ale aj Donovaly, Michalovce, Galantu a pod.
Pekný večer. J.
Pekný večer. J.