ach tie kone

ano viac vyzera lepsie. Stare dobre kilowaty su vsak nieco, co staromilec ako ja ma radsej
169kW v Tucsonovi - neviem a nedokazem vyuzit. Realne pre ten typ auta asi zbytocne, v pohode by stacilo 120-140kW. To auto ak realne netaha clovek karavan alebo tazky vozik plny dohokolvek (kone, dlazba) proste realne vie zabrat len rovno. Inak je to vysoka almara, ktoru v technickejsich pasazach pojazdi 500ccm cenduro
74kW v Stonicu - mat tam 100kW tak sa s tym asi zabijem, takze som rad ze tam je len tych 74kW

Jazdi to pocitovo vyrazne krajsie co sa tyka takeho toho zvezenia ako Tucson. Neviem, moc som neskusal s DSG ale s manualom to proste funguje skvele
103kW v obytke. Tam je to proste malo. Aj tych 340nM je proste malo. Teraz sme sa vracali cez savojske alpy a proste to neslo aj napriek tomu, ze som z toho chcel vymlatit uplne vsetko. Proste tych cca 3400kg je vela, najma za vracackami do stupani je to proste peklo a to mi znami hovoria, ze s tm jazdim celkom svizne. Mno. To akoby povedali kapitanovi tankeru, ze s tym plava rychlo a dokaze kluckovat cez Hormuz bez toho aby ho zamerali
A o tom to cele je - o stavbe, hmotnosti. Dnesne turbomotory eliminuju zbytocnu honku v otackach. Preto si myslim, ze ten Formentor, ktory je stavbou mezi Stonicom a Tucsonom pri rozumnej hmotnosti do 1,5t vie ten 110kW motor rozumne vyuzit a povazoval by som to za optimum
PS: eCVT/CVT v Toyote je proste na nejake to zvezenie sa proste nevhodne. Tu si nebudeme nahovarat, ze to tak nie je. Tam su tie vyhody niekde inde