Při brzdění citim znatelné chvění do volantu od předních brzd, od rychlosti tak 50 km/h a výše.
Najeto necelých 9 tis. km.
V servisu mi tvrdí, že se na závady brzdového systému záruka nevztahuje, ale že se "pokusí" to nějak usmlouvat.
Máte někdo podobnou zkušenost ?
Servis Hyundai Louwman Příbram
Auto Tucson 1,6 T-GDI 4x4 Nline verze 26
Hyundai Tucson N Line 1,6 T-GDI 4x4 132 kW DCT - Ultimate Red - Black
ex. Hyundai Tucson 1,6 T-GDI 4x2 110 kW DCT MHEV - Dark Knight Gray Pearl - Freedom Plus - prodáno
ex. Hyundai i30 Fastback 1,4 T-GDI 103 kW - Micron Gray - Ultimate Style - prodáno
Byť neoblomný alebo zmeniť servis. Na brzdy je záruka v režime spotrebného materiálu.. takže 2roky alebo asi 40tkm. V ostatných modelových ročníkoch MY25, MY26, MY27 má celkom problém s kvalitou brzdových komponentov. Ani na tých starších to nebola hitparáda, lebo na bývalom Tucsone 2022 sa mi vpredu tiež rozpadli/odlepili platničky (ešte mali tak 50-60% materiálu).. ale aspoň vydržali 95tkm... ale teraz je to "výživnejšie".. viď nižšie.
Na mojom HEV som od novoty registroval podozrivé opotrebenie predných brzdových kotúčov (na jednom kolese mal kotúč vydraté zvlnené medzikružie/ryhu cca. 4mm široké a oba kotúče vykazovali farebné zmeny naznačujúce lokálne prehriatia + pri intenzívnejšom brzdení vibrovali). Reklamácia v rámci prvej prehliadky importérom uznaná a vymenené komplet predné brzdy (kotúče + platničky). Po cca. 500km a asi dvoch trochu výraznejších zabrzdeniach som zase zaregistroval tendenciu vyrábať ryhy v jednom kotúči, obratom reklamované.. videl som foto platničky, kde to naznačovalo problém s homogenitou a zložením "upečeného" materiálu.
Takže v krátkej dobe by som mal ísť zase po "nové predné brzdy"... aktuálne mám niečo cez 4000km na tých už raz vymenených kotúčoch. Jeden sa zabehol pekne do hladka ale na druhom sú hmatom citeľné ryhy.