Hm, dík za názor a vysvětlení. Jako laikovi mně připadalo, že by takovýhle novodobý ochrany měly smysl spíš právě u LEDek, ne tolik u žárovek.
Jinak po měsících laborování, sjíždění všech možných webů i konzultace s AI

jsem včera provedl pár reálných pokusů svítivosti dvou kusů motorkářských PUIG 3449N vedle sebe. Uvažovaných jako přídavný podnárazníkový světlomety pro i20 1.gen. Výška, ze který svítily, byla při porovnání s i20 asi o 10cm nižší, než výška reálnýho prostupu pro díru v nárazníku od země, takže vlastně test v podmínkách lehce znevýhodňujících výsledky PUIGu pro mý účely u i20. Primitivní test v podzemní garáži na vzdálenost ne moc větší než cca 30metrů. Na to, že jsem v těchhle PUIG nechal jen od výrobce základní halogen žárovky, a na to, jakou mají relativně subtilní velikost, mně výsledek nepřišel zas tak špatnej. Jde o variantu potkávacího "low-beam" světlometu s vnitřním stínítkem, což je myslím na světelnym kuželu i dobře vidět. AI mě sice ještě přesvědčovala, že by pro mý potřeby a s nároky na malej prostor v díře nárazníku byla lepší ještě výkonnější Hella 90mm nebo Hella modul 60mm halogen verze, jenže Hella už v katalogu 2024-25 tyhle zajímavý a možná opravdu kvalitní světlomety/moduly nenabízí (jen LED varianty, samozřejmě bez vyměnitelných LED

).
AI mně tvrdí, že by ten dřív zmíněnej menší Louis světlomet, kterej uvažuju do i30, svítil víc do stran, prostě něco mezi mlhovkama a potkávacíma světlama. Což by mně jako přísvit pro nepříliš silný hlavní světlomety i tak stačilo.
Překvapilo mě, kolik tepla ty přídavný světlomety generovaly (s těma defaultníma H3 žárovkama) a že dokázaly mý 40 let starý 0,5mm tlustý drátky pěkně rozžhavit. Holt člověk musí osadit 1-1,5mm tlustý vodiče nejmíň a fakt pro jistotu propojit každej kus světlometu na samostatnou pojistku.. Akorát než to vše zrealizuju, bude to bohužel ještě trvat a jen doufám, že do tý doby zas nenabořím nějakou srnu