No ja ne, ale 90% lidi jo. Jak uz jsem psal, ja osobne jezdim 50/90/120... (I kdyz jsou tady clenove, co mi to neveri, ze se da jezdit podle predpisu).
Ono cteni je jedna vec a to pipani vec druha.
Ferda & Karkulka & Sněhurka & Soptík & Mavis
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
- Reklama
- Mr. HYUNDAI
Re: Ferda & Karkulka & Sněhurka & Soptík & Mavis
Tady naštěstí někdo myslel, na rozdíl od programování nabíjení, takže ťukneš na nastavení, pak na asistenty a máš je tam všechny, takže si odklikáš co chceš vypnout, zapnout, změnit. Já vypínám lane assist a pípání značek (čtení vypnout nejde, ale aspoň vidím ty kraviny, co to píše).
Bohužel je adaptivní tempomat nastaven tak, že po každém zapnutí auta mění nastavení dle omezení rychlosti (a o kvalitě těch informací víme své). Takže pokud jedu dál a vím, že chci tempomat použít, tak mu tuhle blbost vypnu ještě dalším klikem.
Já předpisy dodržuju, ale třeba včera na cestě domů je dlouhý měřený úsek s rychlostí 90 km/h. A uprostřed jsem si přečetl, že ale podle mapových podkladů tam je 70 km/h, asi v půlce úseku zhruba kilometr. Už vidím to nadšení řidičů za mnou, když v půlce úseku najednou zpomalím na 70 a pak zase zcela nelogicky zrychlím zpátky na 90. Ten nápad je dobrej, ale zatím nikdo nezvládl realizaci bez fatálních chyb. Proto mi speed assist tak pije krev!
26. (FORD 1.) Explorer
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
Re: Ferda & Karkulka & Sněhurka & Soptík & Mavis
No to jo, ale doporucuju nejezdit na Slovensko, tam je agresivita ridicu jeste vetsi nez v CR. Jedes pade ve meste a ridic za tebou te vytroubi proc jedes podle predpisu. Kdyby mi to lip troubilo tak mu to vratim