CUPRA Formentor 1,5TSI, 110kW- 2023 matná petroleum
6,9l/100km
Aktuálně 50000 km
Olej: Ravenol 0W-20
palivo: Převážně EO N95,pokud možno bez biosložky.
berco píše: ↑16 zář 2021, 21:01
Zdravím nevie niekto poradiť kupil som denso VXUH20I tak jak to je v katalogu densa ale postrehujem že motor škube čo pred tým nerobil ...nemal niekto rovnaky problem..mam 1,6 gdi 99 kw
Menil som Denso no do 1,6MPI a tam super.
Cupra Formentor 1,5 TSI (2022-)
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
Zdravím všechny, más i30 combi 1,6 88kW a chtěl bych se zeptat jestli můžu dát svíčky Denso iridium power případně nějaké blížší označení svíček. A druhá otázka, je potřeba nějak doladit mezeru mezi elektrodou a zemí nebo to nechat tak, jak je to z výroby.
Děkuji za odpověď
Odtrh je z výroby. Není třeba nic nastavovat. Byl tu někde link na výrobce, kde bylo možno dle motoru vybrat ten správný typ. Takhle z hlavy tě to asi nikdo neřekne. Pokavad je tedy někdo se stejným motorem už nekupoval
motorol píše: ↑14 pro 2019, 22:08
Padela se vsechno mozne, ale ze by autorizovaný servis dával padelky? Originály jsem neviděl, ty měnili po 60 tis, tohle bylo po 120
Menil jsem po 55000 km originaly a maji taky ten prstenec.
Co se týče možných padělků. Někde jsem viděl na netu (možná tu odkaz je) fotografie těch rozdílu mezi origo a padělky. Psal jsem asi do třech obchodu, kde jsem plánoval svíce koupit. Každý prodejce se dusoval, že bere od overeneho oficiálního distributora.
Nakonec jsem jako minule nakoupil na Pema.cz a pro jistotu zkontroloval. Vše bylo OK
Beru od nich i oleje a spokojenost.
Opět po roce jsem udělal servis na i30(olej, filtry, chladící kapalinu) a ještě při přezouvání vyměním brzdovou kapalinu. Rád bych vyměnil i svíčky které jsou původní i když knížka říká po 10 letech nebo 150000km. Jenže po přečtení zdejších diskuzi jsem začal hledat svíčky Denso iridium power IXUH22I a žádný z prodejců tyto svíčky na gdi nenabízí, což je divné. Zkusil jsem je objednat na Cardo, s tím že mi zjistí jestli je to správné. Rád bych tedy věděl kde je kdo našel že na gdi pasují.
Co tu dříve před lety psali někteří uživatelé, tak GDI má už iridiovky z výroby. Jestli jsou to ale Denso netuším. Možná to je ten důvod, proč na ně Denso nenajdeš.
Denso tam nejsou, ale to by vadit nemuselo. Nabízí je jen s koncovým 20 a ne zde uvedené 22 a ještě uvádí že jsou na LPG, tak nevím. Od jiných značek také doporučují na gdi a nejsou tam originál.