STK - statistiky, za co vás vyhodili?

Vše o garančkách a Vašich zkušenostech se servisy.

Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři

Odpovědět

na STK jsem prošel

bez závad
6
86%
A lehké
0
Žádná hlasování
B vážné
1
14%
C nebezpečné
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů: 7

mozecek

STK - statistiky, za co vás vyhodili?

Příspěvek od mozecek »

tak prý je i30 GD 7mé nejhorší auto na STK .. to není moc lichotivé

https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/au ... 1f6b220ee8

a verze PDE má prý problémy s výfuky (článek se sice nezmiňuje jak moc je to vážné a četl jsem pár příspěvků o rozpadlých přepážkách) ale dejme si toto téma a pochlubte se jestli a s čím jste se na STK s íčkem potkali ať už to bylo vážnější nebo třeba jen technik prohodil něco o tom že dnes to ještě nezapíše, ale příště to bude trabl
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
Reklama

Minko

Re: STK - statistiky, za co vás vyhodili?

Příspěvek od Minko »

Ja som raz dostal podmienecnu za stahovacku okna. Rano autu nic nebolo, pridem na stk okno zislo dolu a uz nevyslo hore :mrgreen:
Dacia Duster TCe 100 LPG Arizona Orange Journey + country pack 01/2024-
Hyundai i20 1.2 62kw CHIC Phantom black + winter pack 8/2017
ex Škoda Fabia 7/2019 - 1/2024
ex Kia cee´d_SW 02/2015 - 08/2017
motorol

Příspěvek od motorol »

Podle všeho to máš v blbé sekci, jestli tu chceš reakce lidi co mají GD. Podle toho co tam pisou je GD to nej co se jim u i30 povedlo. Na STK mi vždycky řekli: pohoda, tak zase za dva roky.
Vtipný je, že se pořád píše jen o TUV, která je nám tak nějak fuk. Nikdy tam nebude ani čárka o tom co se dělo napr u oktavie 4 ze začátku- hromada software problémů, kdy podle uživatelů člověk vyletěl z kůže a chyba po vypnuti a nastartování zmizela (občas museli i vystoupit a zamknout). Jen tohle neni nic co by na TUV sledovali.
Takže o čem to je? Co v D neprojde je nám fuk. Auto, které dělá chyby klidně každou jízdu a opravit to nejde tam nenajdeš.
Aktuálně: Hyundai i30 2014 new weekend 1,6 MPI
Dříve: Renault megane II sedan 1,6
Felicia 1,3
š105
vrbicek
**

Příspěvek od vrbicek »

ted na konci rijna me vyhodil za disky s ET48, v technicaku je ET50 a jako závažnou závadu mi napsal i málo oranžovou žárovku zadního blinkru.
poznámka pod čarou - auto dvakrát na té samé stanici s temi disky prošlo bez závad.
Mexican
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

ten clanok pekne poukazuje na to, ze auta ktore jazdia najma mesto a primestsku premavku (v tom portfoliu znaciek to dobre vidiet) holt trpia na podvozok a brzdy. A sorry ale ak si majitel nevie nechat nastavit parkovaciu brzdu a zisti sa to az na TK, tak by radsej mal jazdit busom

36% i30 je dost nadsadene, v nasich pomeroch urcite. Skoda, ze sa v CZ a na SK k takymto statistikam moc clovek nedostane a "papouskuju" sa tu furt tie nemecke, ktore hanlili napr pru generaciu i30 vysvitlo, ze najvacsim problemom boli vypalene ziarovky v parkovackach
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
thaischumi
**

Příspěvek od thaischumi »

Zkušenosti z obou STK na STK Břevnov Praha 6 a Motol Praha 5: pokud máte auto technicky celkově v pořádku, na prkotiny jako lékárničku, náhradní žárovky a pojistky, atd. vykašlou, aby mohli začít s dalšíma autama.
V mém případě na obou STK:
Blikající Stop Start (mám odpojený konektor na - pólu)
Svítí prasklá brzdová světla (ve skutečnosti jsem nahradil brzdová, couvací, obrysová, světla SPZ a všechny vnitřní za LED)
Na nic jako náhradní žárovky, pojistky, trojúhelník, lékárničku (která už byla prošlá), dojezdové kolo, atd. se neptali.

A prošlo to absolutně bez chyb.
i30 Kombi 2019 1.4 T-GDI 103kW Comfort "Clean Slate Blue"
Tucson NX4e FL 2024 1.6 T-GDI 118kW Style "Ecotronic Gray Pearl"
RIP Focus MK2 Kombi FL 2008 1.6 TDCi 66kW 33x xxx km
RIP Focus MK1 Kombi 2004 1.8 TDCi 74kW 414xxx km
Boryš

Příspěvek od Boryš »

Pojistky a žárovky už dlouho nejsou v povinné výbavě. Nevím jak bych někde v noci sundával nárazník jak je popisováno při výměně žárovek v návodě.

Pojistka mi hořela jen jednou, když mi na Mareu namontovali tažné a nevyměnili pojistku 10 A za 15 A. To jsem si našel pak až v servisním manuálu, který není oficiálně dostupný.

Žárovka mi nesvítila jen jednou na autě zapůjčeném na dovolenou z firmy, ale to nebylo žárovkou ale zoxidovanými kontakty.
Boryš

Příspěvek od Boryš »

Už nemohu upravit příspěvek tak ještě dodatek: už také není stanovená životnost lékárničky. Možná jen něco z ní, ale já to neřeším. Stejně je tam vše zabalené a pásům to bude jedno pokud je bude někdo stříhat zoxidovanými nůžkami.
Odpovědět

Zpět na „i30 2016- Garanční prohlídky, servis“