1/Jazdiť bez uzavretej kľukovky moc dobrý nápad nebude, takže štipačkami odstrihni lanko z “rukoväte mierky” a urob si z toho zátku.michal84 píše: 27 srp 2023, 10:28 Ahojte, tak sa hlásim do klubu
Prosím Vás pár dotazov snáď ne stupidných, vedeli by ste poradiť?
• ten ulomený diel zostal vzpriečený v tom potrubí, jak ho dostat ven?
• ak by sa ho podarilo pretlačiť ten kus plastu dolu do olejovej vany može jazda poškodiť motor? Princíp by mal byť že klikovka naráža do oleja a tým ho rozprašuje takže teoreticky može nejak ten kúsok dostať do motoru alebo je to blbost? Je nebezpečné s tým jazdiť?
• jazdil niekto bez měrky teda bez uzavreneho hrdla na merku / stríká olej za jízdy?
Výstřižek.PNG
2/ vzpriečený kus bude najrozumnejšie pretlačiť do olejovej vane
3/ objednať novú mierku a voziť sa… vaňu by som dolu nedával… je prilepená na špeciálny OEM tmel a riešenie takejto blbosti by Ťa stálo odhadom 50€ za tmel isto 1 až 1,5 normohodiny v servise… plus auto minimálne na celý deň mimo… tmel musí tvrdnúť na studenom motore.
Ten zvyšok mierky vo vani nemá ako škodiť… čerpadlo má na sani sitko a kľukovka do hladiny oleja vo vani zasahovať nemôže….a pri troche štastia to vypustia s olejom pri prehliadke…

servisoch mi potvrdili že to není problém, že sa ten úlomek nechá ve vani. Skúsim pri výmene oleja odsledovať či vyteče ale predpokladam že spíš ne.
  servisoch mi potvrdili že to není problém, že sa ten úlomek nechá ve vani. Skúsim pri výmene oleja odsledovať či vyteče ale predpokladam že spíš ne.