1.5DPI Svazek ke vstřikovačům
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
1.5DPI Svazek ke vstřikovačům
Dobrý den,
Stala se mi nemilá věc kdy mě bohužel navštívila kuna a překousala vodiče ke vstřiku 4 válce, respektive jeden je total KO a druhý je načatý.
Nejde o to, že bych to neuměl opravit, ale o to, že auto je rok staré a je pochopitelně v záruce a kdyby nedej bože k něčemu došlo, tak se pak nechci dohadovat se servise, že jsem si něco sám opravoval a tohle určitě za to může a mám po záruce.
Tudíž bych se Vás rád zeptal, jaký Vy s tím máte praktické zkušenosti a co mě asi nejvíc zajímá, jestli někdo ví kódové označení svazku a případně jeho cenu. Je možný, že je číslo svazku pod kryty, ale ty jsem zatím nerozdělával.
Pojistku pochopitelně mám a mohl bych to dát na ni, jde jen o to, jestli cena svazku není nižší než "spoluúčast".
Děkuji Vám moc za odpověď.
Stala se mi nemilá věc kdy mě bohužel navštívila kuna a překousala vodiče ke vstřiku 4 válce, respektive jeden je total KO a druhý je načatý.
Nejde o to, že bych to neuměl opravit, ale o to, že auto je rok staré a je pochopitelně v záruce a kdyby nedej bože k něčemu došlo, tak se pak nechci dohadovat se servise, že jsem si něco sám opravoval a tohle určitě za to může a mám po záruce.
Tudíž bych se Vás rád zeptal, jaký Vy s tím máte praktické zkušenosti a co mě asi nejvíc zajímá, jestli někdo ví kódové označení svazku a případně jeho cenu. Je možný, že je číslo svazku pod kryty, ale ty jsem zatím nerozdělával.
Pojistku pochopitelně mám a mohl bych to dát na ni, jde jen o to, jestli cena svazku není nižší než "spoluúčast".
Děkuji Vám moc za odpověď.
- Přílohy
-
- WhatsApp Image 2026-02-27 at 09.25.49.jpeg (176.39 KiB) Zobrazeno 535 x
- Reklama
Re: 1.5DPI Svazek ke vstřikovačům
Já bych zavolal do autorizáku. Třeba v Hradci nebo Pardubicích jsou ve skladových dílech ochotní pánové. Zeptal bych se na cenu a originál kód k dílu.
Mě před čtyřmi lety taky navštívila paní kuna, ale naštěstí okousala jenom izolaci pod kapotou. Pak jsem si v autorizáku nechal namontovat el. plašičku na kuny (3800Kč), a od té doby mám klid.
Mě před čtyřmi lety taky navštívila paní kuna, ale naštěstí okousala jenom izolaci pod kapotou. Pak jsem si v autorizáku nechal namontovat el. plašičku na kuny (3800Kč), a od té doby mám klid.
i30 kombi, 1.5DPi Smart, kufr XXL, 2021
chtelo by to videt bez te izolacni pasky, ale v tomto pripade bych se nebal ty prekousle vodice spojit, zvladne to i prumerny elektrotechnik ... dej potom vedet co stoji ten kabel, ale myslim ze to bude poradnej ranec
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
Mně kuna nedávno překousala kabel k Lambda sondě, cena cca 10.000,-
Motorový prostor byl sice posprejovaný nějakým svinstvem proti kunám ale nepomohlo to. Takže zakoupena co nejlepší plašička a zatim je klid...
i30 1.5 DPi kombi Comfort
Nemáš náhodou v rámci HP aj poškodenie hlodavcami... dnes to býva celkom bežný produkt.. a bez spoluúčasti.
najlepšie by bolo totiž vymeniť celú káblovačku, bastliť v relatívne "zánovnom aute" v záruke nebude úplne najlepší nápad.
najlepšie by bolo totiž vymeniť celú káblovačku, bastliť v relatívne "zánovnom aute" v záruke nebude úplne najlepší nápad.
Hyundai Tucson NX4 HEV, 158kW, 2WD, Style+IQ-LED
ex.Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
ex.Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
Jestli nemáš extra pojistku proti okusu, tak ti pojišťovna nic nedá a zaplatíš to komplet ze svého, běžná havarijka toto nepokrývá.
Bohužel se pravděpodobně bude jednat o celý nový motorový svazek, jelikož nebývají dělené, takže cena bude pěkně mastná.
Nedělal bych z toho žádnou tragédii, podle fotky to vypadá na jeden nakousaný kabel, takže odmotat oplet, kabel sletovat, dát tam smršťovačku s lepidlem a zas to zabalit původním opletem. Pokud nepočítám přípravu, tak práce na pět minut.
Když použiješ stejný nebo původní oplet, tak nikdo nic nemůže poznat a upřímně, mě by nebavilo se s tímto dohadovat se servisem, pojišťovnou a čekat na opravu ...
U minulého auta mi v záruce kuna ukousala celý svazek k hlavě motoru, tak jsem ho normálně sletoval a obalil jsem všechny svazky na motoru speciálním opletem proti kunám. Auto šlo na několik dalších prohlídek do servisu a nikdy nebyl žádný problém.
Bohužel se pravděpodobně bude jednat o celý nový motorový svazek, jelikož nebývají dělené, takže cena bude pěkně mastná.
Nedělal bych z toho žádnou tragédii, podle fotky to vypadá na jeden nakousaný kabel, takže odmotat oplet, kabel sletovat, dát tam smršťovačku s lepidlem a zas to zabalit původním opletem. Pokud nepočítám přípravu, tak práce na pět minut.
Když použiješ stejný nebo původní oplet, tak nikdo nic nemůže poznat a upřímně, mě by nebavilo se s tímto dohadovat se servisem, pojišťovnou a čekat na opravu ...
U minulého auta mi v záruce kuna ukousala celý svazek k hlavě motoru, tak jsem ho normálně sletoval a obalil jsem všechny svazky na motoru speciálním opletem proti kunám. Auto šlo na několik dalších prohlídek do servisu a nikdy nebyl žádný problém.
Stejný svazek jsem nechával měnit v roce 2022, kdy auto bylo nové. Dle faktury se jedná o číslo dílu 91720G4120 a cena tohoto svazku byla 75 926 Kč bez DPH. Nechával jsem měnit na pojistku se spoluúčastí 5 tis. Kč, s prací vyšla výměna v autorizovaném servisu kolem 100 tis. Kč. Každopádně mi nabídli i opravu do 5 tis. Kč s naletováním, což u nového auta jsem odmítl 
https://ctrlv.cz/shots/2026/03/02/8oE3.png
https://ctrlv.cz/shots/2026/03/02/8oE3.png
Hyundai I30 HB 2021 | Comfort | 1.5 DPI | 77.000km |
Po prvním ukousání drátů jsem strávil jedno odpoledne tím, že jsem všechny odhalené svazky na motoru nastrkal do speciálních protikuních husích krků.
Od té doby byl i přes zjevně obtiskané packy na krytu motoru klid.
Nemusí se nic rozebírat, husí krk je podélně rozříznutý, takže se jen zakrátí na potřebnou délku a navlékne. Konce krků a napojení jsem obalil nehořlavou elektrotechnickou páskou.
Jinak ta cena za svazek je fakt přestřelená
Tuším, že to jsou tyhle krky níže, koupil jsem několik průměrů (tři) podle toho, kam jsem jsem je montoval. Cenově to stálo dohromady asi 800,- + jedno odpoledne práce.
Od té doby byl i přes zjevně obtiskané packy na krytu motoru klid.
Nemusí se nic rozebírat, husí krk je podélně rozříznutý, takže se jen zakrátí na potřebnou délku a navlékne. Konce krků a napojení jsem obalil nehořlavou elektrotechnickou páskou.
Jinak ta cena za svazek je fakt přestřelená
Tuším, že to jsou tyhle krky níže, koupil jsem několik průměrů (tři) podle toho, kam jsem jsem je montoval. Cenově to stálo dohromady asi 800,- + jedno odpoledne práce.
- Přílohy
-
- 16270-01.jpg (95.06 KiB) Zobrazeno 221 x
-
- 16263-6.jpg (49.02 KiB) Zobrazeno 221 x
-
- Clipboard_03-03-2026_01.jpg (35.03 KiB) Zobrazeno 221 x
skvelej tip
mozna by mohl fungovat i normal husi krk .. kuna ho mozna prokousne ale neco zapruzi tak ta skoda nebude urcite takova a cim vic rozkouse krk tim vic ji to bude s*at ptze ji bude ten plast rezat 
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
Část husích krků u které jsem neměl tak velký průměr jsem použil z vraku třicet let starého Mondea, tam ještě do plastů nikdo nemíchal sóju
Fungovali stejně, jen už vlivem věku byli tvrdší a hůř se s nimi dělalo.
Kuna nekousala ani ty speciální, ani ty z vraku.
Jak je to u nových běžných krků, jestli je v nich zamíchaná biosložka nevím, vzhledem k tomu, že cena "speciálních" nebyla nijak závratná, tak jsem to nechtěl riskovat
Jo a kromě kabelů jim chutnali i hadičky k ostřikovačům, ty mi ukousala taky](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Fungovali stejně, jen už vlivem věku byli tvrdší a hůř se s nimi dělalo.
Kuna nekousala ani ty speciální, ani ty z vraku.
Jak je to u nových běžných krků, jestli je v nich zamíchaná biosložka nevím, vzhledem k tomu, že cena "speciálních" nebyla nijak závratná, tak jsem to nechtěl riskovat
Jo a kromě kabelů jim chutnali i hadičky k ostřikovačům, ty mi ukousala taky